Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Ugglebadet öppnar
upp utomhussäsongen

Ugglebadet öppnar utesäsongen 3 juni. Badet öppet till 25 augusti.

Ett välkommet inslag så här års är såklart solen.
Minst lika välkommet är när Ugglebadet öppnar för utomhussäsongen.
Vilket nu är fallet.
Badet är öppet till och med den 25 augusti.


Ugglebadet ”smygöppnade” redan helgen 1-2 juni då simtävlingen ”Uggledoppet” arrangerades. Och på förmiddagen den 3 juni var alla femteklassare och badade plus att motionssim för vuxna öppnade klockan 10. Men från klockan 14 hälsades allmänheten välkommen. Så nu hälsar badet och personale alla gäster välkomna på riktigt.

- Känns bra att öppna utomhus. Vi hoppas på en lika bra sommar som förra året, säger badchef Arne Eliasson som på en punkt redan vet att det blir bättre:

- Ja, det var bra förra året att vi kunde erbjuda konstant varmt vatten tack vare överskottsvärme från Perstorps Fjärrvärme. I år blir det ännu bättre tack vare att vi installerar en ny värmeväxlare som gör att vi kan hålla minst 28 grader i alla bassänger oavsett väder.

Liksom förra året är rutschkanorna ett av badet stora attraktioner. Men även hoppbassängen och grönytorna uppskattas av besökare.
När badet nu öppnats utomhus kan personal också ägna sig åt arbete inomhus för att ha allt klart till nästa säsongsbyte.

- Hela anläggningen städas plus att vi tittar över verksamheter och planerar pass och aktiviteter. En nyhet för hösten är bland annat att vi ska köra pilates, berättar baschef Arne Eliasson.

Även den här sommaren bjuder Perstorps kommun cirka 900 elever mellan 6-15 år på ett badkort. Korten kan avhämtas på Ugglebadet från den 3 juni. Notera att badkorten inte skickas via post.

Följande gäller:

 • Barn boende i Perstorp mellan 6 år-15 år får ett gratis badkort. (Notera: Sexåringar som gått i förskoleklass, inte de sexåringar som nyss fyllt och ska börja i förskoleklass till hösten)
 • Barn som går i skolan i Perstorp får ett badkort.
 • Ugglebadet har klasslistor och registrerar vilka som kommer och hämtas sina kort.
 • Korten gäller hela utomhussäsongen. Preliminär stängning den 25 augusti.
 • Kortet är personligt.
 • Frågor hänvisas till Ugglebadet, telefon 0435-392 03

Vänligen respektera att det är viktigt att kunna simma vid besök på badet. Om inte kunskapen finns måste vuxen följa med. Åldersgräns på 10 år gäller dessutom för bad utan vuxens sällskap.

Öppettider Ugglebadet 3 juni-25 augusti:

Avvikelser är att badet under vecka 23 öppnar för allmänhet klockan 14. Motionssim för vuxna öppnar klockan 10 på vardagarna. Torsdag den 6 juni (Nationaldagen) är hela anläggningen stängd. Midsommarafton är badet öppet mellan klockan 10-13 (fritt inträde).

 • Måndag: 10:00-18:30
 • Tisdag: 10:00-18:30
 • Onsdag: 10:00-19:30
 • Torsdag: 10:00-18:30
 • Fredag: 10:00-18:30
 • Lördag: 10:00-17:00
 • Söndag: 10:00-17:00

Senast uppdaterad: