Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Ugglebadet stänger - kemanläggning ska bytas

Med start vecka 45 påbörjas arbetet med en ny kemanläggning på Ugglebadet. Arbetet kräver att badet håller stängt men bastu, hälsotek och solarium är öppet som vanligt.
Alla kombinationskort förlängs med halva tiden som det är stängt.
Alla säsongskort som har med vatten att göra kompenseras.

Bildcollage med fyra bilder. Visar klorpumpar, utrustning med svavelsyra, mätutrustning för anläggningen samt exteriör på lokalen där kemanläggningen finns.

Med start vecka 45 börjar arbetet med att byta kemanläggningen på Ugglebadet. Arbetet beräknas ta fyra veckor och under tiden är badet stängt. Hälsotek, solarium och bastu är dock öppet som vanligt. Noterbart är att panelen i bastun på både dam och herrsidan också ska bytas vilket beräknas ta fyra dagar per sida.

Det är med anledning av hårdare krav från Folkhälsomyndigheten som kemanläggningen, som bland annat reglerar klor- och ph-värden, behöver bytas. Arbetet är omfattade och tar ett par veckor på grund av att ytan där anläggningen står behöver anpassas.

Det ska rivas, målas, golv läggas, passagesystem installeras plus att själva anläggningen ska driftsättas innan badande gäster kan återvända.

Tidsplanen är att Ugglebadet håller stängt veckorna 45 till 49 för att öppna igen vecka 50.

- Klart det hade varit mest önskvärt om arbetet ändå gjorts i samband med att anläggningen ändå var stängd under pandemin men det inte alltid så enkelt. Vi var inte så långt framme med planerna då plus att installatörerna inte hade möjlighet att göra jobbet förrän nu. Det är nämligen inte kommunen som ska göra själva utförandet jobbet utan upphandlade installatörer, berättar fastighetstekniker André Olsson och tillägger:

- Den stora ombyggnaden för rening görs förhoppningsvis nästa år.

Noterbart är att samtidigt som kemelanläggningen byts görs underhållsarbeten på andra områden i anläggningen. Till exempel byts panelen i bastun på både damernas och herrarnas. Arbetet beräknas ta cirka fyra dagar per bastu att byta då även larm och belysning behöver demonteras och återmonteras.

- Vi tänker också göra en del i själva entrén för att piffa upp den.

Under veckorna som badet är stängt är hälsotek, bastu och solarium öppet som vanligt. Fortfarande gäller tidsbokning för besök. Detta görs via Ugglebadets webbplats www.ugglebadet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Även aktiviteter som inte är i vattnet fortsätter som vanligt.

Senast uppdaterad: