Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Vävda Rum - Perstorp en del av Sveriges största utställning med offentlig virtuell konst

Projekt Vävda Rum är initierat av Riksförbundet Sveriges Konstföreningar och finansieras av Postkodstiftelsen. Utställningen med offentlig virtuell konst är Sveriges största och har vernissage samtidigt den 20 maj på drygt 130 orter inklusive Perstorp.

Information om Vernissage med Vävda Rum på biblioteket i Perstorp 20 maj. I botten logotyper för  Perstorps Bibliotek, Riksförbundet Sveriges Konstföreningar, Svenska Postkodstiftelsen och Perstorps kommun.

Perstorp är en av drygt 130 orter i landet som deltar i Sveriges största utstä'llning med offentlig virtuell konst. Vernissage på biblioteket den 20 maj mellan klockan 10-13. Klicka på bilden för att komma till webbplatsen för Vävda Rum där mer om projektet och konstnärerna finns.

Genom att ladda ner appen Vävda rum kan besökaren uppleva och interagera med tio helt nya virtuella konstverk som befinner sig i kommunen.

- I Perstorp hittar man konstverken bland annat i centrum, vid Uggleskogen och Lillarydsfotbollsplan, berättar bibliotekschef Annika Sankilampi.

Med Vävda Rum vill arrangörerna använda konsten för att åter befolka gemensamma platser och knyta ihop den virtuella och fysiska platsen och skapa nya mötesplatser. Under hela sommaren ges därför kommunens invånare och besökare möjlighet att uppleva offentliga miljöer på nya och spännande sätt.

Utställningsperioden för Vävda Rum är 20 maj till 30 september med vernissage den 20 maj.

I Perstorp sker vernissagen på biblioteket mellan klockan 10:00-13:00. Personal på plats visar hur appen fungerar och hur konsten kan upplevas på plats i Perstorp. Dessutom bjuds det på lite bubbel.

Vävda Rum är en unik utställning där tio konstnärer som arbetar med offentlig konst och augmented realaity (AR) har tagit fram konstverk anpassade för offentliga platser som finns i de flesta kommuner, exempelvis ett torg, en fontän eller en gräsyta.

Läs mer om projektet och konstnärerna på vavdarum.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: