Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Veckans avsnitt av Rampljus har Perstorp i fokus

Vad har en populär plastväska i regnbågens alla färger gemensamt med ekoodlade grönsaker och surdegspizza? Perstorp förstås! Välkommen till den elfte och näst sista delen i den webbsända programserien Rampljus som även gör ett besök på Plastens Hus.

Rampljus avsnitt 11 med fokus på Perstorp

7 500 själar. Eller 46 personer per kvadratkilometer.
Det är invånarantalet i Perstorps kommun.
Det är med andra ord gott om plats att röra sig på för programledarparet Sasha Becker och Nils Dernevik när de besöker plastens paradis – ättikspritens välkonserverade centralort.

I veckans avsnitt av Rampljus njuter vi av hållbart odlade grönsaker hos Ekoforia, den lilla gården med stora ambitioner när det gäller permakultur och självhushållning. Syskonen Jiglund bjuder på egenskrivna låtar och så besöker vi Plastens hus som är Sveriges enda plastmuseum. Möt också Maria Kulle, skådespelare på Helsingborgs stadsteater, samt den spännande skulptören och bildkonstnären Lone Larsen.

Medverkar i avsnittet gör: Rickard Danielsson, Ekoforia, Perstorp, Fredrik Jiglund och Evelina Jiglund, Perstorp, Maria Kulle, Helsingborgs stadsteater, Karin Bachsäter och Mats Olofsson, Plastens hus, Perstorp samt Lone Larsen, Höganäs

Se avsnittet om Perstorp i spelaren nedan:

 

Rampljus är en webbsänd programserie som produceras av Familjen Helsingborgs kommuner och finansieras bland annat av Familjen Helsingborgs utvecklingsfond. Syftet är dels att stötta lokala kulturarbetare, dels att ge kommuninvånarna ett fullmatat lokalt kulturutbud även i kristid då många mindre och större kulturaktörer fått begränsa sin verksamhet.

Se tidigare avsnitt här Länk till annan webbplats.

Fakta/Familjen Helsingborg
Familjen Helsingborg Länk till annan webbplats. är ett samarbete mellan kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

Senast uppdaterad: