Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Veteran-SM i orientering i Perstorp

Fyll i beskrivning av bilden

Helgen 14-16 september blir det mycket spring i byn.
Och benen.
Då arrangeras nämligen SM i orientering för veteraner (35 år och uppåt). Deltagarna tävlar i sprint, medeldistans och långdistans. Parallellt arrangeras även Nordiskt- Baltiskt mästerskap för döva


Det är FK Boken som står som arrangör till tävlingarna avgörs den 14-16 september med start i centrala Perstorp fredagen den 14:e klockan 16.00. Lördagens och söndagens tävlingar avgörs runt Örahultstugan vid Ulvs, norr om Perstorp. FK Boken förväntar sig löpare från hela Sverige som tillsammans gör totalt göra cirka 2000 starter under de aktuella dagarna.

I samband med Veteran-SM genomförs också Nordiskt-Baltiskt mästerskap i orientering för döva. FK Boken samarbetar där med Svenska Dövidrottsförbundet och Svensk Dövorientering.

- På fredagen tävlar man i sprintorientering, vilket innebär att löparna i stads- eller parkmiljö sätts på hårda prov vad gäller att ta snabba beslut och samtidigt ha en hög fart. I sprint ska segertiden ligga på runt 12-15 minuter, säger banläggare och arrangemangsledare Leif-Åke Andersson.

Löparna förväntas stöta på olika klurigheter i och runt centrum.
En Arena där målgång sker byggs upp vid Folkets Park.

- I vissa områden kommer många löpare tätt under cirka två timmar. Inga gator eller områden är avstängda då de tävlande har samma skyldighet som alla andra att visa hänsyn och följa trafik- och ordningsregler. Det bästa sättet att följa de tävlande är att komma till Arenan där blir det en tät och intensiv avslutning, säger Leif-Åke Andersson.

Lördagens medeldistans- och söndagens långdistanstävlingar beskrivs som mer traditionella i skogen där Håkan Palm lagt banorna. Lördagens bansträckning är kortare än söndagens. Första start lördag är klockan 11.00 och på söndagen klockan 10.00.

- Parallellt med SM-klasserna finns det öppna motionsklasser alla tre dagarna. Det är banor i olika längd och svårighetsgrad där du själv väljer bana efter förmåga. Alla dessa banor, till skillnad från tävlingsklasserna, får man springa mer än en tillsammans och man behöver heller inte föranmäla sig utan det går bra att anmäla på plats samma dag, säger Leif Åke Andersson.

Noterbart är att trafiksituationen i tävlingsområdet under lördagen och söndagen skiljer sig mot det vanliga. På grund av löpare på vägen hänvisas bilar som vill ta sig till tävlingarna vid Örahultsstugan till samlingsplatsen via Bälinge by norrifrån.

- Vänligen respektera vägvisningen, vädjar Leif-Åke Andersson och tillägger:

- För den som vill besöka Örahultsstugan är den öppen under båda tävlingsdagarna.

Läs mer: Tävlingsinformation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: