Till Perstorps startsida
Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Rampljus med The Sounds i unikt samarbete

Rampljus den här veckan bjuder på en unik världspremiär av klassiskt snitt.
Dirigenten och kompositören Jonas Nydesjö har arrangerat om Helsingborgsbandet The Sounds nya låt Safe and Sound. Resultatet blev en filmisk och drömlik version framförd av Helsingborgs Symfoniorkester tillsammans med Maja Ivarsson och Felix Rodriguez från The Sounds.

Rampljus med avsnitt där The Sounds gör unikt samarbete med Helsingborgs symfoniorkester

Rampljus sänds varje vecka under april och maj på stagebackstage.se/rampljus Länk till annan webbplats.

Det är inte första gången The Sounds samarbetar med HSO. Tillsammans spelade de vid invigningen av Helsingborg Arena 2012.

- Men det här är en helt annan grej, mycket mer naket. När Jonas Nydesjö kontaktade oss för att prata om samarbetet så kom vi fram till att han skulle göra om låten, Safe and Sound, på riktigt och inte försöka efterlikna hur den låter från början. Så Jonas fick fria händer, säger Felix Rodriguez, gitarrist och låtskrivare i The Sounds.

- Samtidigt behövde jag ett tempo att förhålla mig till, därför la Jonas till några partier som kändes tacksamma för mig. Resultatet är en helt ny låt. Det som är kvar i den här versionen är den hookiga sångslingan och melodin, säger Maja Ivarsson som är sångerska, låtskrivare och frontfigur i bandet.

The Sounds är rockbandet från Helsingborg som släppt sex album och under drygt 20 år lagt hela världen för sina fötter. Om inte Corona-pandemin hade satt stopp, hade bandet just nu turnerat i USA.

- Vi har gjort 17 turnéer i USA och kan typ varenda liten håla och varenda väg. Men USA finns kvar och vi har skjutit upp turnén till längre fram, säger Maja Ivarsson som faktiskt inledde sin musikerkarriär i Helsingborgs Konserthus.

- Jag började spela valthorn och tog mina första lektioner här. Min gamla lärare spelar fortfarande i orkestern och det var jättefint att få träffa honom igen.

Dirigenten, arrangören och kompositören Jonas Nydesjö har gjort sig ett namn bland annat genom sina oväntade musiksamarbeten.

- Den här typen av förvandlingar av musik är mitt jobb. Jag bearbetar låtar och flyttar in dem i orkestervärlden. Jag har gjort många liknande samarbeten men jag och The Sounds har aldrig träffats förut. Det är alltid utmanande och spännande att träffa nya samarbetspartners, säger han och får medhåll av Maja Ivarsson.

- Det är helt fantastiskt att sjunga med HSO. En mäktig upplevelse men också lite läskig eftersom det är något som ligger väldigt långt från vår bekvämlighetszon. Man får koncentrera sig och vara på tårna hela tiden. Vi har gjort över tvåtusen gig med The Sounds och i vanliga fall kan vi nästan spela i sömnen.

Rampljus är en webbsänd programserie som produceras av Familjen Helsingborgs kommuner och finansieras bland annat av Familjen Helsingborgs utvecklingsfond. Syftet är dels att stötta lokala kulturarbetare, dels att ge kommuninvånarna ett fullmatat lokalt kulturutbud även i kristid då många mindre och större kulturaktörer fått begränsa sin verksamhet.

Se tidigare avsnitt här Länk till annan webbplats.

Fakta/Familjen Helsingborg
Familjen Helsingborg Länk till annan webbplats. är ett samarbete mellan kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

Lyssna i spelaren nedan på det unika samarbetet mellan Helsingborgs Symfoniorkester och The Sounds:

Senast uppdaterad: