Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Sommarboken är här -
välkommen hämta ditt exemplar

Sommarboken 2019 med en färgglad Picasso-inspirerad bild som Raqie Ibrahim på Centralskolan gjort.

I år pryds Sommarbokens framsida av en färgglad Picasso-inspirerad bild som Raqie Ibrahim på Centralskolan i Perstorp gjort. Hon vann Familjens Helsingborgs tävling.

Sommarlovet är här. Möjligheterna att göra saker för lediga elever är många.
Varför inte läsa och delta i "Sommarboken"?

Du som kan läsa själv och är yngre än 20 år kan vara med i Sommarboken. Sommarboken, som är ett led i att uppmuntra till läsning, är ett häfte som biblioteken distribuerar ut till barn och ungdomar i de elva kommunerna inom Familjen Helsingborg.

I sommarboken fylls fem valfria böcker i som lästs under sommaren. Läsaren skriver också vad han/hon tyckte om boken. Sommarboken finns på svenska, engelska och arabiska. Häftet lämnas sedan till något av biblioteken inom Familjen Helsingborg. Deltagarna får då en present samtidigt som han eller hon deltar i en utlottning om att vinna ett finare pris.

I år pryds Sommarbokens framsida av en färgglad Picasso-inspirerad bild som Raqie Ibrahim på Centralskolan i Perstorp gjort. Hon vann omslagstävlingen för Sommarboken 2019 i Familjen Helsingborg.

Raqie är elev på kulturskolans bildämne under ledning av Maya Verma. Under en lektion i februari fick de titta på olika bilder av Picasso. Efter egen fantasi fick de sedan uppgiften att måla en Picasso-inspirerad bild. Det blev flera fantastiska målningar som Maya skickade in till tävlingen, och Raqies vann!

17 000 exemplar med Raqies bild som framsida har fördelats mellan kommunerna Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

Välkommen in för att hämta ditt exemplar!

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram