Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Se inslag i SVT om fotbollsprofil på CT

Centralskolan och Helsingborgs IF är igång sitt gemensamma samarbete med fotbollsklasser på högstadiet årskurs 7-9. Syftet med samarbetet är ett social- och fotbollsinriktat projekt som innefattar föreningsliv, företag och skola. Målet är att få eleverna i rörelse samtidigt som det jobbas med integration och segregation.
Nyligen var Sveriges Television på besök.

Bildcollage fotbollsprofil Centralskolan

Centralskolan och HIF är igång med det gemensamma samarbetet med fotbollsklasser på högstadiet årskurs 7-9. Nyligen visades ett inslag om projektet på SVT. Klicka på bilden för att se det.

Eleverna som går CT:s fotbollsprofil har tre fotbollspass på schemat per vecka under ledning av HIF:s utbildade akademitränare. Totalt blir det cirka 3,5 timmars träning. Tre personal från HIF jobbar mot Perstorp varav en dessutom redan är anställd lärare på skolan.

Ett led i samarbetet är också att representanter från HIF regelbundet besöker Perstorps skolklasser årskurs 4-6 för att utbilda om betydelsen av rörelse, hälsa och kost.

- Med projektet hoppas vi även att måluppfylelsen i skolan höjs. Det är ju bevisat att motion och rörelse främjar inlärning. vi har lagt viktiga lektioner som svenska och matematik intill fotbollsträningarna för klassen, berättar biträdande rektor Stefan Olsson i ett inslaget som visades i SVT nyligen.

Läs mer:

Senast uppdaterad: