Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Fotboll integrerat i schemat - välkommen till fotbollsakademin

Bildcollage fotbollsprofil Centralskolan Perstorp

Centralskolan årskurs 7-9 erbjuder tillsammans med Perstorps kommun och Helsingborgs IF fotboll integrerat i skolschemat. Vid tre tillfällen per vecka tränar elever fotboll med utbildade fotbollstränare från Helsingborgs IF

Centralskolan årskurs 7-9 erbjuder tillsammans med Perstorps kommun och HIF fotboll integrerat i skolschemat. Vår fotbollsakademi finns för alla som är intresserade av att kombinera skola med fotboll på skoltid. Vill du utvecklas både i skolan och på fotbollsplanen? Då har vi ett koncept som passar dig!

2022 startade vi vår fotbollsakademi och kommer inför varje läsårsstart inneha plats för 26 elever i den. Uttagning sker genom antagningsprovspel där vi ger eleverna möjlighet att visa upp sina fotbollsfärdigheter.

Om fotboll på skoltid

Vid tre tillfällen per vecka tränar du fotboll med utbildade fotbollstränare från Helsingborgs IF. Fysisk aktivitet genom fotboll ger en ökad koncentrationsförmåga och kan i det längre perspektivet således också öka måluppfyllelsen i skolan. För att optimera detta lägger vi i schemaläggning stor vikt vid att eleverna ska ha tyngre teoretiska pass i så nära anslutning som möjligt till fotbollspassen.

Vi tränar cirka en kilometer från skolan och avsätter tid för att eleverna ska kunna transportera sig till och från träningarna. Väljer eleverna att cykla ska cykelhjälm, enligt lag, användas.

Alla blir inte fotbollsproffs. Vi vill belysa vikten av att arbeta med sitt reguljära skolarbete då utbildning är nyckeln till framtiden oavsett ålder.

Skolarbetet kommer alltid i första hand och vårt mål är att alla elever ska nå fullständiga gymnasiebetyg för att på så sätt inneha stor valmöjlighet till vidare studier. Detta innebär att eleverna har stort ansvar för sin utveckling både i skolan och på fotbollsplanen.

Är du född 2009-2010 och intresserad av fotboll på skoltid?

Kontakta Stefan Olsson, biträdande rektor på Centralskolan, via e-post: stefan.olsson@perstorp.se

Senast uppdaterad: