Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Skolbiljett för gymnasieelever

Elev som ska läsa första eller fjärde året på gymnasiet, eller är nyinflyttad i kommunen och som ska pendla med Skånetrafiken till sin utbildning behöver ansöka om skolbiljett.
Ansökan görs via vår e-tjänst .

Bildcollage skolkort för gymnasieelever

Elev som ska läsa första eller fjärde året på gymnasiet eller är nyinflyttad i kommunen behöver ansöka om nytt kort. Ansökan görs via vår e-tjänst. Klicka på bilden för att komma direkt till den

Ansökan gäller för läsår 2021/2022

Ansökan bör vara inskickad senast vecka 30 inför höstterminen 2021 för att du säkert ska hinna få biljetten till skolstart. Om du inte ansöker i tid, får du själv stå för reskostnaderna fram tills du får ditt skolkort som du ansökt om.

Skolbiljettens giltighet: 2021-08-09 – 2022-06-17

Mobilt BankID krävs vid ansökningen.
Har inte eleven själv eller vårdnadshavaren något mobilt BankID, går det bra att besöka Kundtjänst på Hantverkaregatan 9D och uppvisa legitimation.

Skolbiljett
Skånetrafiken skickar Resekortet till din folkbokföringsadress. Har du inte fått resekortet när skolan startat, kontakta Kundtjänst kommunhuset(at)perstorp.se eller via telefon 0435-390 00

Tappat kort
Om du skulle bli av med ditt resekort eller om det uppstår en skada på kortet är du välkommen att Ansöka om tappat/skadat skolkort för gymnasiet. Du ansöker via vår E-tjänst. Du måste legitimera dig med Bank-ID för att kunna göra din ansökan. Har du inte Bank-Id kan vårdnadshavare med Bank-Id ansöka till dig eller så besöker du Kundtjänst på Kommunhuset och har med dig din legitimation.

Det kostar 100 kronor (kontanter eller swish) för att kvittera ut ett nytt kort. Din skolbiljett gäller för fritt resande dygnet runt måndag till fredag i hela Skåne. Kortet gäller alla skollov (förutom sommarlovet) samt helgdagar som infaller på en vardag.

Kort kan spärras
Om du avbryter eller inte påbörjar dina studier spärras skolbiljetten för nästkommande månad. Detsamma gäller om du flyttar till en annan kommun, kontakta din nya folkbokföringskommun.

Spara kortet
Kortet ska sparas och är laddningsbart inför ett nytt läsår eller flytt till annan kommun.För frågor kontakta Kundtjänst 0435-390 00 eller kommunhuset(at)perstorp.se

Vem kan ansöka?

  • Du måste vara folkbokförd i Perstorps kommun
  • Du är född 2002-2005
  • Du ska genomgå utbildning vid gymnasieskola, det vill säga nationellt program eller introduktionsprogram och skall pendla med Skånetrafiken
  • Den dagliga färdvägen mellan din bostad och skolan ska vara minst 6 km, enkel resa.
  • Du får inte ha inackorderingstillägg

För andra frågor kopplade till ditt resekort hänvisar vi till Skånetrafiken Länk till annan webbplats.


Senast uppdaterad: