Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Välkommen till Naturvårdens dag sista söndagen i augusti

Söndagen den 29 augusti hälsas alla intresserade välkomna till lekplatsen i Norra Lyckan Parken för att uppmärksamma Naturvårdens dag.
Mellan klockan 10-15 bjuds det på många roliga aktiviteter för barn och unga med fokus på folkhälsa, trygghet och miljö.

Bildcollage Naturvårdens dag 29 augusti. Affisch med information och skisser på insektshotell.

Välkommen till Naturvårdens dag den 29 augusti. I år har Perstorps kommun, tillsammans med Natur-skyddsföreningen, fått LONA-bidrag till projektet Vilda pollinatörer i fokus. Barn från Norra Lyckans fritids har ritat skisser på insektshotell. På Naturvårdens dag invigs något eller några av dem.

 

I år har Perstorps kommun, tillsammans med Naturskyddsföreningen, fått LONA-bidrag till projektet Vilda pollinatörer i fokus. Syftet är att ge vilda pollinatörer mer mat och fler boplatser och att informera om vikten av vilda pollinatörer.

Projektet ska resultera i en stor yta med ängsblommor, insektshotell och några informationstavlor i Norra Lyckan Parken.

Projektet invigdes nyligen där barn från Norra Lyckans fritids tillsammans med representanter från Perstorps kommun och Naturskyddsföreningen hjälpte till med att så tjugo olika sorters ängsblommor. Barnen har också ritat förslag på fantasifulla insektshotell. Skisserna visas i bibliotekets skyltfönster och någon eller några byggs med sikte på invigning på Naturvårdens dag.

Läs också:

Senast uppdaterad: