Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Provisorisk bro öppnar upp för trafik
på Gustavsborgsvägen

En ljusning finns nu på den uppkomna trafikproblematiken på Gustavsborgsvägen och Bruksvägen.
En 36 meter provisorisk bro har anlänt till Perstorp och byggs upp under de kommande dagarna. Planen är att kunna släppa på trafik igen på Gustavsborgsvägen lagom till helgen 30-31 januari.

Trafikverkets beredskapsresurs bygger provisorisk bro över Ybbarpsån.

Trafikverkets beredskapsresurs bygger provisorisk bro över Ybbarpsån. Bron blir 36 meter lång, enfilig och klarar vikter på upp till 64 ton (Se bild på färdig bro uppe till vänster). Planen är att trafik ska kunna släppas på lagom till helgen. I och med att bron kommer på plats fokuserar Perstorps kommun nu arbetet på att reparera bron över Ybbarpsån på Bruksgatan.

De senaste dagarna har varit händelserika vad gäller broar och vägar i anslutning till Ybbarpsån, Ybbarps IP och Perstorps Industripark. Detta sedan en bro på Gustavsborgsvägen kollapsade på torsdagen och vid en inspektion av samma brotyp på Bruksvägen rekommenderades Perstorps kommun att stänga bron i förebyggande syfte då brister upptäcktes. Trafiken leds om (se karta här)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster via särskilda markeringar och väginformatörer på plats guidar trafikanter och transporter till Industriparken.

Arbetet med att lösa problematiken har varit intensiv och via ett antal samtal och kontakter med bland andra myndigheter och Försvarsmakten är en lösning på gång. Under lördagen anlände en provisorisk bro till Perstorp från en av Trafikvekets depåer i södra Sverige. Bron som kommer i delar placeras på Gustavsborgsvägen.

- Bron är 36 meter lång inklusive uppfartsramper. Den är klassad som så kallad BK 1 vilket innebär att den klarar vikter på 64 ton. Bron är sex meter bred men själva körbanan är 4,20 meter bred, berättar Rikard Larsson från Trafikverkets Beredskapsresurs.

- Vi är fem personer från oss här plus att vi har hjälp av fyra personer från NCC och tre från Jinert med att bygga bron. Vi bygger den i etapper och skjuter den undan för undan över Ybbarpsån med hjälp av rullar.

Den provisoriska bron på Gustavsborgsvägen möjliggör trafik i riktning Färingtofta/invägningen Perstorps Industripark. Bron är enfilig och regleras med trafiksignaler. Hastigheten begränsas till högst 30 km/tim.

- I och med att vi nu får en bro över Ybbarpsån på Gustavsborgsvägen på plats fokuserar vi arbetet mot att åtgärda bron på Bruksvägen så fort vi bara kan. Men ett färdigställande är nog ändå cirka två månader bort, säger Linus Åhlén, enhetschef på tekniska kontoret Perstorps kommun.

Planen är att kunna släppa på trafik igen på Gustavsborgsvägen lagom till helgen 30-31 januari.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram