Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Verksamheter öppnas efter myndigheternas nya restriktioner

Perstorps kommun följer utvecklingen kring coronaviruset och covid-19 och agerar efter myndigheternas rekommendationer. Högstadiet årskurs 7-9 på Centralskolan som haft distansundervisning övergår från måndag den 25 januari till växelvis undervisning.
Dessutom är Ugglebadet/Hälsoteket, idrottshallar, fritidsgård stängda för verksamhet och besökare/utövare från 17 år.
Men efter regeringens nya besked öppnar fritidsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare upp.

Kommunala verksamheter anpassas och stängs efter myndigheternas skärpta råd .

Efter regeringens besked öppnar aktiviteter upp för barn och unga födda 2005 eller senare. Det innebär till exempel att kommunala anläggningar är öppna för föreningsledd ungdomsverksamhet och att fritidsgården håller öppet och att simkunniga barn och unga välkomnas till Ugglebadet. Fortfarande är verksamheter stängda för övriga åldrar.

Den 7 januari beslutade regeringen om en förordningsändring som gör det möjligt för grundskolor att använda fjärr- eller distansundervisning i högstadiet för att undvika trängsel i skolans lokaler eller i kollektivtrafiken.

Och utifrån rekommendationer från smittskyddsläkarna i Skåne hade därför högstadiet, årskurs 7-9, på Centralskolan distansundervisning mellan från måndag 11 januari till och med fredag 22 januari.

Men från och med måndag 25 januari övergår undervisningen till växelvis.

Mer information till elever och vårdnadshavare finns på skolportalen Infomentor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Observera och Centralskolan

Högstadiet årskurs 7-9 på Centralskolan övergår till växelvis undervisning från och med måndag 25 januari. Mer information till elever och vårdnadshavare finns på skolportalen Infomentor.


Fredagen den 18 december presenterade regeringen nya restriktioner. Läs artikel med kommentarer här.  Länk till annan webbplats.


De nya restriktionerna kompletterar de skärpta nationella råden som gäller från den 14 december. (Läs dem i sin helhet längre ner på sidan. Finns även länk till information på andra språk)


De nya restriktionerna är:

 • Maxantal på restauranger sänks till från åtta till fyra personer och alkoholservering förbjuds från och med klockan 20.00. Började gälla 24 december.

 • Maxantal på butiker, köpcentrum och gym. Om inte antalet hålls stängs verksamheterna ned. Trängsel får inte förekomma.

 • Munskydd rekommenderas i kollektivtrafiken. (Se Skånetrafikens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för information om vad som gäller). Började gälla 7 januari och avser framförallt rusningstrafik klockan 7-9 samt 16-18.

 • Gymnasieelever ska ha fjärr- eller distansundervisning till 24 januari.

 • All verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och inte är nödvändig bör omedelbart stängas ned fram till den 24 januari. Det gäller bland annat badhus, bibliotek, museer och andra verksamheter.

 • Alla arbetsgivare uppmanas se till att all icke nödvändig personal arbetar hemma fram till den 24 januari. Gäller inom stat, region, kommun och privat. Regeringen ger dessutom ett särskilt uppdrag till statliga myndigheter att säkerställa att så sker.

Regeringens förlängning av nationella restriktioner - presenterade 21 januari:

 • Förbudet mot alkoholservering på serveringsställen som exempelvis restauranger och barer efter kl 20.00 förlängs i två veckor till.

 • Offentliga verksamheter i kommuner och regioner som inte är nödvändiga fortsätter att hålla stängt till 7 februari. Fritidsverksamhet för barn födda 2005 eller senare undantas, eftersom fritidsaktiviteter både ute- och inomhus är viktiga för barn och ungas utveckling. Bedömningen är att nyttan av att ha öppet överväger fördelarna med att hålla stängt.

 • Rekommendationen om munskydd i kollektivtrafiken under rusningstid kvarstår våren ut.

 • Gymnasieskolan fortsätter med distansundervisning till den 1 april, men om smittläget tillåter kan den bedrivas som en kombination av distans- och närundervisning. Lokala smittskyddet avgör tillsammans med skolans huvudmän om hur mycket undervisning som ska kunna bedrivas på plats.

 • Arbetsmiljöverket får i uppdrag att göra en riktad tillsynsinsats med fokus på arbetsplatser som är utsatta för smittspridning.

 • Rekommendationen om distansarbete förlängs till 7 februari.

Om inte läget förändras dramatiskt omrövar regeringen tillsammans med Folkhälsomyndigheten restriktionerna var fjortonde dag.


Ja till tillfällig pandemilag

Riksdagen sa på fredagen den 8 januari ja till regeringens förslag om en tillfällig pandemilag. Lagen ger regeringen rätt att besluta om tvingande åtgärder för att hindra smittspridning och stoppa trängsel.

Till exempel är det nu möjligt att med hjälp av lagen reglera verksamheter som att stänga köpcentrum och gym.

Den tillfälliga covid-19-lagen ska gäller från och med den 10 januari till och med den sista september 2021.Det här gäller i Perstorp:

Notera att verksamhet som inte omnämns i texten fortsätter som vanligt.


För att ytterligare följa rekommendationerna och bidra till en minskad smittspridning har Perstorps kommun gjort anpassningar av verksamheten under den tid som bestäms av myndigheterna.


 • Ugglebadet, idrottshallar, fritidsgård och bibliotek (utlåning är dock möjlig via telefon eller e-post. Ring 0435-392 30 eller skicka e-post till bibliotek@perstorp.se) stängt för verksamhet och besökare/utövare.

  Undantag görs dock för barn och unga födda 2005 och senare efter besked av Regeringen torsdagen den 21 januari.
  Idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn födda 2005 eller senare, såväl inomhus som utomhus, ska kunna hålla öppet. De undantas från rekommendationen om att hålla icke-nödvändig verksamhet som drivs av staten, regioner eller kommuner stängda. Notera att fortfarande gäller Folkhälsomyndighetens grundläggande råd och rekommendationer.
 • Kommunanställda som arbetar inom verksamhet där det är möjligt arbetar hemifrån plus att fysiska möten ställts in till förmån för digitala.
 • Tills vidare gäller även avrådan från att besöka kommunens äldreboenden. Avrådan ligger i linje med myndigheternas rekommendationer. Alla måste vi nu ta ett personligt ansvar att hålla avstånd

För- och grundskola:

Kundtjänst (Besöksadress som gäller under tiden kommunhuset renoveras är Hantverkaregatan 9D):

 • Ändrade öppettider: Måndag-fredag: 10.00-12.00, 13.00- 15.00,  Observera att telefonen även den är lunchstängd mellan klockan 12-13. I övrigt besvaras telefon och mejl som vanligt.

 • Service: Personal assisterar inte kunder vid dator/kopiator utan hänvisas till egen hantering.

Biblioteket:

Fritidsgården:

 • OBS! Från fredag 22 januari gäller öppet för mellan- och högstadieungdomar (till och med 16 år, födda 2005 och senare).
 • Mobila Teamet fortsätter sin verksamhet utomhus.

Ugglebadet/Hälsotek:

 • OBS! Från måndag 25 januari gäller att badet öppet för simkunniga mellan- och högstadieungdomar (till och med 16 år, födda 2005 och senare). Stängt för övriga åldrar. Hälsoteket stängt för alla åldrar

Kommunala idrottsanläggningar:

 • OBS! Från måndag 25 januari gäller öppna för föreningsledd ungdomsverksamhet (till och med 16 år, födda 2005 och senare). Stängt för övriga åldrar

Socialförvaltningen

 • Dagverksamheten vid Rydbogården är inställd.

Familjens Hus

 • Öppna förskolans aktiviteter både inomhus och utomhus är inställda. Istället genomgörs digitala tematräffar (kallas "Snackis).

Arbetsmarknadsenheten

 • AME håller all fysisk verksamhet stängd tills annat förmedlas. Verksamheten fortgår digitalt och telefon/mail besvaras som vanligt.

Artur Lundkvist utbildningscentrum/vuxenutbildning

 • SFI-undervisning bedrivs på distans

Anhörigstöd

 • Träffpunkten på Hantverkaregatan är stängd för fysiska besök.
  Anörigstöd erbjuds tills vidare av anhörigkonsulenten via telefon (0435-392 39 Länk till annan webbplats.) eller SMS: (0734-291210) vardagar mellan klockan 07:30-12:00 och 13:00-15:30.


Mer information:


Skärpta nationella råden

 

 

Senast uppdaterad: