Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Kommunalrådet hälsar välkommen

Ronny Nilsson, kommunalråd


Perstorp är den en lilla orten med de stora möjligheterna som dessutom ligger i en fantastisk naturskön boendemiljö i kombination med välutvecklad kollektivtrafik och goda pendlingsmöjligheter till städer i vår närhet. Möjligheternas Perstorp är helt enkelt fantastiskt för att bo, jobba, leva och må bra tillsammans i.

Innovation och utveckling har varit ledord för både orten och näringslivet under mycket lång tid och som lett till världsledande företag såsom Perstorp AB, ESAB och flera andra mindre, men mycket framgångsrika företag som har drivit på utvecklingen kring både befolkningsökning såväl som näringslivs- och teknikutveckling. Industrihistoria som fortfarande utvecklas och skapar arbetstillfällen på orten, senast i inledningen av 2023 då ESAB utökar sin personalstyrka med 50 talet nya arbetstillfällen. Flera nya företagsetableringar kommer ske under 2023. Utvecklingen fortsätter!

I Perstorp finns ett kultur och fritidsutbud som både är omfattande och innehållsrikt och som tilltalar och lockar även personer som inte bor på orten med ett minst sagt varierande utbud under årets alla månader. Ugglebadet, Bälingebadet, underbar golfbana, Ugglehallen, fin ridanläggning och under 2023 förverkligas även en efterlängtad konstgräsplan för att nämna något av det som är bäst med Perstorp.

Kultur evenemangen visar på god mångfald och jag vill gärna lyfta vår underbara och framgångsrika Kulturskola som lockar många elever att förverkliga sina talanger inom flertal olika inriktningar.

Föreningslivet är mycket välutvecklat inom en mängd olika områden och tillför fantastiska möjligheter att höja livskvaliteten för både barn, ungdomar och vuxna för att skapa en givande fritid med förbättrad folkhälsa som positivt resultat.

Satsningar på skolor i form av nya lokaler, högre lärartäthet såväl som fler framtida boendeformer för äldre människor tillsammans med nya Centrumhusets möjligheter är åtgärder som skapar framtidstro och engagemang hos våra fantastiska anställda, som är de som levererar resultat varje dag i Perstorps resa mot nya mål. Stort tack för ett härligt engagemang!

Perstorp - Livskvalitet när det blir riktigt bra!


Ronny Nilsson (S)
Kommunalråd

Senast uppdaterad: