Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Gustavsborgsvägen öppen för normal trafik igen

Äntligen!
Nästan på dagen fem månader efter broraset på Gustavsborgsvägen är vägtrumman reparerad och vägen åter öppen för trafik.

Bildcollage som visar nya bron/vägtrumman på Gustavsborgsvägen.

Nästan på dagen fem månader efter att en vägtrumma på Gustavsborgsvägen rasade (hände 21 januari) är vägen åter öppen för normal trafik igen. Avstängningsskyltarna plockades bort på fredagseftermiddagen den 18 juni.

21 januari kom larmet: Vägtrumman på Gustavsborgsvägen som Ybbarpsån flödar igenom hade plötsligt rasat.

Och dagen efter, den 22 januari, konstaterades brister vid en inspektion av vägtrumman (av samma konstruktion som den på Gustavsborgsvägen) på Bruksvägen som var så pass allvarliga att omedelbar renovering var nödvändig

Det var starten på månader med hårt arbete och samverkan. Bland annat byggdes en provisorisk bro på Gustavsborgsvägen och Ybbarpsån pumpades förbi byggplatsen på Bruksvägen. Trafiken har fått ledas om på flera olika sätt. Ett tag användes till och med väglotsar.

Men nu nästan på dagen fem måndar senare behöver inte längre trafik ledas om - Gustavsborgsvägens avstängning är bortplockad och vägen öppen för trafik igen.

- Det känns mycket skönt att äntligen vara i mål. Ett stort tack till alla inblandade för utförda insatser, säger Linus Åhlén, enhetschef på tekniska kontoret och tillägger:

- Äntligen kan trafiken rulla normalt igen vilket bland annat är glädjande för boende längs Röstångavägen som märkt av en hel del tung trafik som tagit den vägen på sin väg till Industriparken och Incheckningen.

Likt arbetet på Bruksvägen ar en ny vägtrumma lagts på plats som Ybbarpsån kan flöda igenom. En ny vägkropp har byggts upp med olika bärlager sten och grus. Vidare har kantsten lagts och nya vägräcken monterats.

- Arbetet på Gustavsborgsvägen har varit något enklade än det på Bruksvägen där det var mycket mer schaktning plus att ån behövde pumpas förbi, berättar Jörgen Petersson på Johanssons grus & markentreprenad

Både på Gustavsborgsvägen och Bruksvägen återstår några mindre arbeten innan allt kan klassas som klart till hundra procent. Till exempel ska trottoarer asfalteras och vägbanor asfalteras med ytterligare ett skikt. Men det görs under nästa år då underlaget satt sig ordentligt.

Läs också:


Senast uppdaterad: