Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Perstorps första personalchef slutar

Myrthel Sjöström, Perstorps första personalchef, slutar för att gå i pension.

- Jag lämnar Perstorp, men Perstorp lämnar inte mig.
Det säger Myrthel Sjöström som efter drygt elva år som personalchef i Perstorps kommun slutar för att som hon själv uttrycker det ”bli friherrinna”.

När Myrthel började sin tjänst blev hon historisk i Perstorp då kommunen aldrig tidigare haft en personalchef. Men nu är tiden kommen att gå i pension och från och med den 2 januari är det Lottie Kvick som tar över Myrthels roll.

- Det känns bra faktiskt. Även om jag inte känner mig bekväm med ordet pensionär. Vill hellre kalla mig ”friherrinna” även om jag är så långt från adlig börd man kan komma. Men det jag menar är att det ska bli skoj att känna sig fri och kunna äga sin tid och bara göra saker jag tycker är roligt som exempelvis att resa och vara med barnbarnen, berättar Myrthel som på torsdagen avtackades av kollegor.

- Det vi lärt oss om HR har vi lärt oss av dig. Du har varit ett otroligt stöd, sa kommundirektör Ulf Bengtsson bland annat i sitt tal riktat till Myrthel.

- Jag har alltid trivts bra i Perstorp. Det är den lilla fina kommunen med nära till allt. Samarbetet och gemenskapen har också varit mycket bra mellan fack, politiker, tjänstemän och chefer, säger Myrthel som på frågan om det är något speciellt minne som sticker ut under hennes tid i kommunen svarar:

- Ja, det är det faktiskt. Jag fick en allvarlig och en mindre allvarlig sjukdom 2009/10 och hur jag tog mig igenom det har jag arbetskamrater och kommunen att tacka. Jag fick ett mycket fint stöd och något jag minns och uppskattar alldeles särskilt.

Även om Myrthel formellt lämnar sin tjänst gör hon det inte helt tvärt. Hon finns med under en övergångsperiod som stöd för sin efterträdare.

Och Perstorp har för alltid en plats i hjärtat.

- Jag lämnar Perstorp, och det kommer jag sakna, men Perstorp lämnar inte mig.

Tack Myrthel för allt och lycka till! Njut av livet som ”friherrinna”.

Senast uppdaterad:

Till toppen