Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Vänort - Nortorf

Fyll i beskrivning av bilden

Staden Nortorf ligger precis vid den geografiska mittpunkten Schleswig-Holsteins, som är det nordligaste länet i Tyskland. Staden ligger mycket vackert placerat mellan naturparkerna Westensee och Aukrug.

Nortorf var redan under tidigt 1900-tal och framåt mittpunkten i det stora, landsbygdsområdet och centralorten samt huvudorten för kyrkan i Nortorf socken. Denna centrala funktion finns än idag.

Den 1 december 1900 räknades den fasta befolkningen till 2 252 människor. Nortorf var vid denna tid ännu en liten ort, med småstadskaraktär, som svarade under marknadsförordningen. Först den 17 juli 1909 gavs Nortorf rätten att kalla sig stad.

Strömmen av flyktingar med olika bakgrund, från in- och utlandet, i slutet av andra världskriget orsakade en enorm ökning av stadens befolkning. I maj 1939 fanns det 3 359 invånare i Nortorf och i oktober 1946 hade invånarantalet ökat till 6 047. Idag har vi 6 411 folkbokförda invånare.

Som mittpunkt och politiskt centrum till 20 landsortskommuner erbjuder staden Nortorf idag många moderna tjänsteföretag och institutioner för medborgarservice på sociala, skol-, kulturella och ekonomiska områden. Nortorf är mycket omtyckt ur företagssynpunkt, vilket bekräftas av den höga nettoinpendlingen. Ett stort antal affärer ger en tillfredsställande försörjning av närområdet.

En särskild sevärdhet är "Skulpturenpark", som ligger i Nortorfs stads- och landskapspark. Den ger en aktuell översikt på bildhuggarkonsten i Schleswig-Holstein och dessutom från andra bildhuggarkonstnärer som står i relation till vår stad och våra konstnärer.

Du kan läsa mer om den mångsidiga staden Nortorf på: http://www.nortorf.de Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: