Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Områdespoliser oroliga
över användadet av narkotika

Områdespoliserna Rebecka Eriksson-Ritzén och Niclas Duvner gästade på torsdagen Perstorp och Centralskolans aula för att informera om narkotikasituationen i lokalpolisområdet Klippan.


Bilden de målade upp var allt annat än skön. Den var snarare skarp och tydlig:

- Vi känner stor oro. Det är inte längre frågan om en ungdom kommer i kontakt med narkotika. Det handlar om när, berättade Niclas Duvner. Han fortsatte med att säga att användandet av narkotika tyvärr kryper allt längre ner i åldrarna.

- Vi har till och med varit här på Centralskolan på grund av att elever varit påverkade under skoltid. Och så ser det ut i hela landet.

Enligt statistik som områdespoliserna hänvisade till uppger sju procent av pojkarna och fem procent av tjejerna i årskurs nio att de provat narkotika. Siffrona i årskurs två på gymnasiet gör gällande att två av tio provat.

Cannabis är det vanligast preparatet och inkörsporten till ett droganvändande fick åhörarna också veta. Liksom att dödligheten ökar.

Förutom områdespoliserna var även personal från skolan, kommunens socialtjänst, brottsförebyggare samt barn- och ungdomssamordnare på plats.

I klippet ovan kan ni lyssna till vad man som förälder kan göra om man misstänker att ens barn eller någon annan använder droger. Dessutom berättar Niclas och Rebecca om varningssignaler och vilka farorna är.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram