Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Premiär för Corona-lotsen - Ny telefonlinje öppnar

För att hjälpa och stötta den som vill samtala och som eventuellt känner oro kring den pågående Coronapandemin erbjuder kommunen nu en möjlighet att få svar på frågor kopplade till Covid-19 - coronaviruset via en telefonlinje kallad "Corona-lotsen".

Corona-lotsen är en telefonlinje dit vem som helst med frågor kopplad till Covid-19 kan ringa.

Telefonen, nummer 0435-39111, är premiäröppen torsdag 30 april mellan klockan 11-12. Telefonen är sedan tänkt att vara öppen måndagar mellan klockan 15-16 och torsdagar mellan klockan 11-12.

E-postadressen coronainfo@perstorp.se är redan öppen.

Redo att ta emot samtal och mejlfrågor är personal med vana att prata med människor som känner eventuell oro. Samtalen och frågor kan föras/ställas på svenska eller engelska.

- Telefonen är öppen för vem som helst oavsett ålder att ställa frågor kopplade till Coronaviruset. Den som hör av sig kan vara anonym. Det vi kan svara på direkt gör vi, annars lotsar vi vidare till rätt person. Alternativt tar vi reda på svar och ringer upp i efterhand. Mejlfrågor besvaras senast följande vardag, berättar Christina Hansson som är en av dem som agerar Corona-lots.

- Vi startar upp den här tjänsten får att fånga upp folks känslor. Kanske känner man en stress, frustration eller upplever en konflikt inom familjen? Eller kanske vill man bara slå en signal och prata med någon? Vi samtalar gärna men bra att tänka på är att vi inte kan föra längre konversationer då vi vill att så många som möjligt ska ha chans att komma fram.

Telefonens öppettider kan justeras efterhand beroende på efterfrågan. Allteftersom frågor kommer in samlas de upp och de mest förekommande med svar publiceras framöver på perstorp.se likt en FAQ (Frequently Asked Questions - på svenska ofta ställda frågor).

Se www.perstorp.se/coronaviruslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för bekräftad information från myndigheter och kommunens verksamheter

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram