Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Succéstart för Träffpunkten Ybbes Hörna

Träffpunkt Ybbes Hörna är den nya mötesplatsen för personer över 65 år med gemenskap i fokus.
Höstprogrammet innehåller bland annat informations-, trivsel-, och tematräffar.

Bildcollage invigning Träffpunkt Ybbeshörna

Träffpunkt Ybbes hörna på Postgatan 2 välkomnar alla över 65 år till höstens programutbud som bjuder på ett varierat utbud. Lena Jönsson, Maria Mårtensson-Almén och Marie Persson ser fram mot att träffa besökare. Klicka på bilden för att ladda ner programmet i pdf-format.

Träffpunkten invigdes fredagen den 19 augusti med tal av verksamhetschef (Patrik Prahl) och bandklippning. Personalen som håller i Träffpunkten fanns på plats för att berätta och inspirera samtidigt som det bjöds på grillad korv (Daglig verksamhet skötte grillningen) och alkoholfritt bubbel.

Invigningen blev en succé som överträffade allas förväntningar.

- Det var en enorm uppslutning. Vi fick det till att upp emot etthundratjugo personer kom förbi, berättar Maria Mårtensson-Almén projekt/aktivitetsledare.

Hörnan är öppen för alla över 65 år och är tänkt att vara en mötesplats för social samvaro och gemenskap.

- Vi erbjuder en mötesplats dit man är välkommen helt utan krav och förpliktelser. Tanken är är ingen ska behöva känna sig ensam eller isolerad, säger anhörigkonsulent Lena Jönsson.

Responsen har varit övervägande positiv med kommentar som "så kul att något händer", "vilket bra program" och "det här är precis vad som behövs".

- Vi har även fått till oss att det efterfrågas en gemensam plats där man kan äta tillsammans. Det finns inget sådant i Perstorp så det får vi titta på, säger Maria Mårtensson-Almén

Från höstens program kan nämnas trivselträffar på måndagar där fika serveras till självkostnadspris. Vissa tisdagar arrangeras olika tematräffar med information medan onsdagarna erbjuder tematräffar med innehåll som föredrag, filmvisning, promenader och frågesport/musikquiz. Lägg därtill höstmys, julmys, nobelfiranade, skånska ord och roliga historia samt allsång med Daglig verksamhet LSS.

Torsdagar erbjuds lugn rörelseträning i olika former. Jämna veckor är det fokus på balans i livet då enkla träningsrörelser samt stress- och avslappningsövningar körs sittande/stående medan torsdagar ojämna veckor ägnas åt gymnastik med förbyggande rörelser.

Höstens program

Skrämklipp från program Ybbeshörnba

Klicka på bilden för att ladda ner höstprogrammet På Träffpunkt Ybbes hörna i pdf-format

Senast uppdaterad: