Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Stöd till unga med alkohol- eller andra drogproblem

Skärmklipp Maria Skåne

Det är Region Skåne och Skånes kommuner som är huvudmän till Mariamottagningarna. Som patient ska du söka dig till den mottagning som är kopplad till din hemkommun. Kartan visar vilken mottagning du ska vända dig till. Invånare i Perstorp vänder sig till Maria Skåne Nordost Hässleholm. Klicka på bilden för att komma direkt till sidan med kontaktuppgifter.

Maria Skåne är mottagningar för dig som är under 25 år och har problem med alkohol eller andra droger. Maria Skåne erbjuder också stöd till dig som är förälder eller närstående och oroar dig för en ung person som dricker alkohol eller använder andra droger.
Mottagningarna finns på flera orter och drivs av Region Skåne och flera av kommunerna i Skåne.

Att dricka alkohol eller använda droger kan leda till att man mår psykiskt dåligt eller får sociala problem. Hos Maria Skåne kan du få råd, stöd och behandling.

All kontakt med Maria Skåne är kostnadsfri och alla som arbetar här har tystnadsplikt.

Till dig som är under 25 år

Hos Maria Skåne kan du söka stöd och hjälp oavsett om du testat droger eller druckit alkohol någon enstaka gång eller om du har långvariga problem. Om du behöver annan typ av vård eller stöd kan Maria Skåne hjälpa dig med detta.

Personalen som arbetar på Maria Skåne är bland annat socionomer, sjuksköterskor och läkare. Du kan ta kontakt på egen hand, eller med hjälp av en närstående. Du kan även få kontakt med Maria Skåne via skolan, sjukvården eller socialtjänsten.

Senast uppdaterad: