Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Barn och unga med funktionsnedsättning

Fyll i beskrivning av bilden

Den här sidan handlar om hjälp till barn och unga med funktionsnedsättning. Här hittar du information om området och länkar till andra sidor, du hittar också information om var du kan vända dig för att få hjälp.

En funktionsnedsättning kan vara kroppslig och/eller psykisk. Många har osynliga funktionsnedsättningar och många har också flera funktionsnedsättningar. Barn med funktionsnedsättningar är i första hand barn med samma behov och rättigheter som alla andra barn, men kan i vissa sammanhang behöva särskilda lösningar för att kunna bli delaktiga och utvecklas. Som förälder till barn med funktionsnedsättning har man laglig rätt till stöd från samhället. De flesta insatser måste man söka själv och därför är det bra att känna till vilken typ av hjälp man har rätt till.

Vid samtidiga insatser från både hälso- och sjukvård och socialtjänst kan hjälpen enligt lag samordnas i en så kallad samordnad individuell plan, SIP.

Källa: UMO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt 1177 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Veta mer

Sjukvårdsrådgivningen 1177 (Skåne) om Hjälpmedel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

UMO om att Funka olika Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du få hjälp

LSS-handläggare utreder behov av insatser inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). De beslutar om insatser så att den enskilde får en möjlighet att leva ett så normalt liv som möjligt.

LSS-handläggare 0435-390 00, kommunhuset@perstorp.se

Barn- och ungdomshabiliteringen (Region Skåne)

Barn- och ungdomshabiliteringen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vänder sig till dig som är under 18 år och har en varaktig funktionsnedsättning. Funktionsnedsättningen kan bero på rörelsehinder, autismspektrumtillstånd eller utvecklingsstörning. Hos barn- och ungdomshabiliteringen möter du personal som kan göra bedömningar, ge råd, stöd, utbildning och behandling. Även familjen är välkommen och hela familjens behov vägs in när habiliteringen planeras.

Telefon: 0451-29 83 00

Senast uppdaterad: