Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Misstanke om barn som far illa

Barn strand

Privatperson

Om du som privatperson misstänker att ett barn far illa bör du anmäla det till familjeenheten inom socialtjänsten. Som privatperson kan du vara anonym, men då ska du inte tala om ditt namn. Vet vi ditt namn kan vi bara i undantagsfall hålla det hemligt. 

Du som arbetar med barn och ungdomar

För dig som arbetar med barn och ungdomar finns det inget alternativ. I socialtjänstlagen 14 kap 1 § fastslås att alla som genom sitt arbete kommer i kontakt med barn och ungdomar genast skall anmäla till socialtjänsten om de får vetskap eller misstanke om att ett barn eller en ungdom på något sätt far illa.

Du kan kontakta oss om du vill fråga om råd eller göra en anmälan. Vid en anmälan behöver du inte ha konstaterat att barnet far illa, det räcker med att du har en oro för att det kan vara så.

Kan jag som anmälare få veta vad som händer?

Om du så önskar kan du i allmänhet få besked om ifall din anmälan lett till att socialnämnden inlett en utredning eller inte. Om det med hänsyn till omständigheterna inte är lämpligt att informera dig, så får du inte veta något.

Kontakta oss

Du kan nå oss dagtid måndag – fredag för rådfrågning och anmälan. För mer information, kontakta kommunens kundtjänst: 0435 - 390 00, kommunhuset(at)perstorp.se


Orosanmälan barn kan också skickas in via vår e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För händelser efter kontorstid kan du vända dig till socialjouren, tel 042-10 68 69, måndag-fredag kl 17-08, lördag, söndag och övriga helgdagar 08-08.

Ring 112 om situationen uppfattas som livshotande.

Senast uppdaterad: